Aan de slag met mobiliteit!

De Eindhovense wegen slibben dicht. De afsluiting van de Vestdijk maakt dit alleen maar erger! Een bereikbare stad is cruciaal voor bedrijvigheid, recreatie en voor een stad waar je fijn kan wonen.

Een bereikbare binnenstad is belangrijk voor ondernemers in het centrum; veel bezoekers van de binnenstad komen uit de regio of België. Als zij de binnenstad slecht kunnen bereiken, zullen winkeliers dat in hun omzet merken.

Wij willen een goede bereikbaarheid voor auto, bus, trein of fiets. Mensen maken een eigen keuze welk vervoermiddel zij kiezen en willen de snelste weg van A naar B nemen. De VVD is niet voor 'negatieve dwang', maar voor ‘verleiden’ en positief stimuleren van de weggebruiker. In de file staan is niet fijn, heeft een negatief effect op de economie en op de leefbaarheid. Doorstroming in en rond de stad is daarom belangrijk.

De auto is niet de melkkoe van de gemeente door het opleggen van hoge parkeertarieven. Door slim om te gaan met parkeertarieven kunnen we meer bereiken zonder de tarieven te verhogen. Hierdoor kan parkeren goedkoper of zelfs gratis worden op tijden dat het minder druk is in de stad!


Bekijk ook de video van onze lijsttrekker Marcel Oosterveer:

De Vestdijk weer open!

Meer weten? Lees ons verkiezingsprogramma:

Verkiezingsprogramma 2018-2022