Met veiligheid aan de slag!

Eindhoven is volgens verschillende misdaadmonitors niet veilig. Dit moet worden verbeterd! De belangrijkste taak van de gemeente is het beschermen van haar inwoners. De burgemeester moet door de gemeenteraad volledig worden ondersteund om de stad veiliger te maken.

Drugslabs zijn een groot gevaar voor de volksgezondheid en brandveiligheid. Daarom willen we extra politie-inzet bij het opsporen van drugslabs en willen het geld dat criminelen afhandig is gemaakt, inzetten voor projecten in de buurt (bijvoorbeeld voor speelplaatsen).

Camera’s staan er voor onze veiligheid, maar ook voor onze handhavers. Daarom wil de Eindhovense VVD bodycams invoeren om agressie tegen te gaan. Inwoners die zich aansluiten bij buurtpreventieteams moet door de gemeente worden ondersteund.

Iedereen kan bijdragen aan de veiligheid in de buurt. De gemeente staat open voor initiatieven als buurtpreventie, sociaal alarm en WhatsApp-groepen. De VVD juicht deze initiatieven toe en zoekt naar mogelijkheden om teams professioneler op te leiden en meer bevoegdheden te geven.


Bekijk ook de video van onze lijsttrekker Marcel Oosterveer over veiligheid:

Meer handhavers op straat!

Meer weten? Lees ons verkiezingsprogramma:

Verkiezingsprogramma 2018-2022