VVD wil Hoogwaardig Intercity Bus Station

Er is een nieuwe aanbieder die lange-afstandsbusreizen tussen Nederlandse steden, en steden iets over de grens, gaat aanbieden. De VVD juicht deze ontwikkeling van harte toe! Maar, we moeten al die bussen wel ergens fatsoenlijk kunnen laten halteren. Daarom stelt woordvoerder Van Den Broek vragen.

Stationsweg vertrekpunt voor lange afstanden
Flixbus is niet het eerste bedrijf wat zulke diensten vanuit Eindhoven aanbiedt. Deutsche Bahn en verschillende vakantieoperators vertrekken ook vanaf het bekende eind- en vertrekpunt de Stationsweg. Wat de VVD betreft voldoet deze locatie niet aan de eisen van deze tijd, de hoeveelheid bussen die daar komen en het profiel van Eindhoven als stad van kennis, design en techniek.

Juist nu mooi moment voor HIBS
Zowel met de verbouwing van het station, als met de aanleg van de HOV, en de eisen binnen de nieuwe concessie, blijkt dat Eindhoven hecht aan een aantrekkelijk ov. Niet alleen een ov qua frequentie, maar ook op basis van uitstraling. De VVD ondersteunt dat en daarom vraagt Van Den Broek zich af of het wellicht tijd wordt voor een Hoogwaardig Intercity Bus Station (HIBS).

Vragen aan het college
De VVD vraagt aan het college of zij de huidige halte op de Stationsweg onder de maat is qua veiligheid, uitstraling en doorstroming. Ook wil zij weten of het college wil inzetten op óf een upgrade van de halte op de Stationsweg, of Neckerspoel wil gebruiken als nieuwe opstapplek. Deze locatie zou dan wel meteen een make-over moeten krijgen.

De antwoorden worden over vier weken verwacht, maar Van Den Broek heeft begrip als het wat langer door in verband met het analyseren van de HIBS-locaties. Zodra er antwoord is, wordt dit op de website geplaatst.