Gedoe bij zwembond, topzwemmers trekken weg: en nu?

Het schijnt dat een aantal topzwemmers Eindhoven achterwege laat, en dat het niet meer zo gezellig is binnen de zwembond. Raadslid Ceciel van Stratum vraagt wat daarvan de impact is op Eindhoven en het zwemmen.

Eindhoven Zwemstad
De afgelopen jaren is door het college en de raad fors ingezet om zwemmen weer aantrekkelijk te maken: voor topsporters, maar ook voor recreatieve zwemmers. Met toplocaties als de Tongelreep, het Ir. Ottenbad en het Van Den Hoogenband-zwemstadion heeft Eindhoven zich geprofileerd als zwemstad. Niet voor niets is zwemmen ook gekozen als kernsport voor de stad.

 Zorgen over de toekomst
De fractie heeft uit bronnen vernomen dat het niet helemaal lekker lijkt te lopen bij de zwembond en dat diverse talenten en topzwemmers Eindhoven met haar zwemfaciliteiten heeft verlaten. Daarom heeft Ceciel van Stratum een rondvraag gesteld in de commissie. Deze is bijgevoegd bij dit bericht.

Reactie college
De wethouder heeft aangegeven dat ze de zorgen deelt, maar dat de afspraken in het convenant met de verschillende partners, waaronder de KNZB, blijven staan. De VVD-fractie beraadt zich over het stellen van vervolgvragen.

Van Stratum bij 040Sport (radio)
Bij Sport040 kregen ze ook wind van deze signalen. Zij belden met Van Stratum om meer duidelijkheid te krijgen rondom de situatie. Luister het fragment hier terug: link naar Sport040.