VVD aanwezig op SUMMA Burgerschapsdag

11 november 2015 was het Burgerschapsdag bij het SUMMA college. Deze dag staat in het teken van hoe je als burger, als inwoner, je steentje kan bijdragen. Dit jaar was het thema politiek! De VVD was bij de instelling om hier uitleg over te geven.

Raadslid Ferry van den Broek was namens de fractie aanwezig. In vier rondes heeft hij verteld over de politiek: over wat het is, wat er nu speelt, maar ook over hoe de leerlingen zelf een steentje aan bij kunnen dragen.

Verschillende onderwerpen kwamen aanbod
De studenten wilden van veel onderwerpen het naadje van de kous weten. Zo kwamen de belastingen aan bod, maar ook de sluitingstijden van de horeca in de stad, het openbaar vervoer en het woningaanbod voor studenten in Nederland. Het onderwerp wat bij alle ronden terug kwam, was de vluchtelingenkwestie.

Studenten 
Van Den Broek toonde zich vol lof over de studenten: "Zij toonden zich uitermate goed op de hoogte van allerlei maatschappelijke ontwikkelingen. Dat verbaasde me, maar natuurlijk super om op te merken." De studenten hadden op hun beurt ook weer waardevolle informatie voor de VVD over de horeca-sluitingstijden en het busvervoer in de regio.