Politiek week St. Lucas Eindhoven: uitleg VVD over campagne en coalitie-onderhandelingen

Het is de politieke week op de Eindhovense creatief-technische school, waar scholieren en studenten kennis maken met, onder andere, het politieke bestel van hun stad. Namens de VVD gaf raadslid Ferry van den Broek uitleg over verschillende aspecten van de politiek.

Op 2 november opende Van Den Broek de politieke week op de school. Het doel van de week is om de leerlingen van de school bewust te maken hoe de politiek werkt. 

De 200 leerlingen begonnen met het schrijven van een eigen verkiezingsprogramma en gingen ook met dat programma de bühne op binnen de school. Om de leerlingen een goede start te geven, sprak Van Den Broek over hoe dat bij de VVD in zijn werk gaat.

Na de campagne kwamen er heuse verkiezingen en zijn er coalitie-onderhandelingen gedaan. Gelukkig hadden de raadsleden voldoende capaciteiten om een goed coalitie-akkoord te sluiten, na aanwijzingen van de VVD.

Na de verkiezingen begint pas de volksvertegenwoordigende taak. Van Den Broek, in 2010 verkozen als raadslid, heeft verteld hoe hij dat invulling heeft gegeven in de afgelopen 5½ jaar.