VVD voorstel meer energiescans voor bedrijven krijgt steun van gemeenteraad

Dankzij de VVD krijgen meer bedrijven in Eindhoven in 2016 het aanbod om een energiescan uit te laten voeren. Waar het college slechts 100 scans wilde aanbieden, steunde de raad een voorstel van de VVD om tenminste 350 scans aan te bieden.

Meer ambitie
Eindhoven kent een grote ambitie op het gebied van duurzaamheid, klimaat en milieu. De VVD vindt dan ook dat de acties in lijn moeten zijn met deze ambitie. In de begroting heeft het college opgenomen dat er de aankomende jaren 3.000 scans worden aangeboden aan bedrijven. In 2016 is er een pilot van 100 scans en daarna volgt een plan voor de volgende jaren. De VVD vindt dat deze pilot uitgebreider moet zijn en heeft daarom een voorstel gemaakt om tenminste 350 scans in de eerste helft van 2016 aan te bieden.

Ondernemers betalen mee
Door de pilot fors uit te breiden, kan de evaluatie betrokken worden bij de begroting voor 2017 en verder. Als de pilot succesvol blijkt te zijn, zal het plan voor de overigen energiescans, ook meer ambitie moeten tonen. De VVD vindt wel dat ondernemers een bijdrage moeten leveren. De scan levert voor hen immers een besparing op.

Het voorstel van Marcel Oosterveer, dat hieronder is toegevoegd, kreeg steun van de SP, GroenLinks, PvdA, LPF, Ouderen Appél, het CDA en Leefbaar Eindhoven. Daarmee is de motie aangenomen.