Eerst reisdocumenten en daarna rijbewijzen thuisbezorgd

De VVD heeft eerder aan het college gevraagd om het thuisbezorgen van nieuwe rijbewijzen mogelijk te maken. Het college heeft de vragen van de fractie beantwoord: eerst een proef met reisdocumenten in 2016, daarna komen de rijbewijzen.

Na succesvolle pilot landelijk reisdocumenten bezorgen
In 2013 is in een aantal gemeenten een proef begonnen om reisdocumenten te laten bezorgen. Deze pilot was beperkt in grootte, en daarom heeft Eindhoven niet vanaf het eerste moment mee kunnen doen. Deze proef is succesvol gebleken en daarom wordt vanaf 2016 het voor elke gemeente mogelijk om nieuwe paspoorten en identiteitskaarten thuis te laten sturen. Het college vindt het een goed idee om dit ook in Eindhoven te gaan uitrollen.

Rijbewijzen opsturen is de volgende stap
Eindhoven zal, afhankelijk van hoe het bezorgen van reisdocumenten verloopt, ook bekijken of de gemeente voortaan rijbewijzen kan laten bezorgen. Een enquĂȘte, die eerder onder Eindhovenaren gehouden is, laat al zien dat onze inwoners positief tegenover de mogelijkheid staan. Vragensteller Ferry van den Broek hoopt dan ook dat het besluit tot het mogelijk maken van het opsturen van rijbewijzen een gemakkelijk besluit voor het college is. Er is nog geen datum bekend wanneer dit uitgerold wordt.