"Gemeente moet voor goede beveiliging gegevens jeugdzorg instaan"

In een recente informatiebrief vanuit het college staat dat de vertrouwelijke gegevens van inwoners, die onder de Participatiewet vallen, goed beschermd worden door de gemeente. De VVD wil graag weten, naar aanleiding van een artikel in het NRC, of dit ook geldt voor de jeugdzorg.

Privacyprotocol voor PGB-houders
Raadslid Monique List wil graag weten wat de status van de beveiliging van gegevens is voor Eindhoven. Zij weet dat in het EIndhovense beleid dat er een privacyprotocol opgenomen is, maar wil graag weten wat dat nu concreet betekent voor de jeugdzorg. Onder andere in de 'Wet bescherming persoonsgegevens' wordt dit verplicht. Daarbij komt meteen de vraag of dit ook goed geregeld is voor de gehele gemeentelijke sociale zorg.

Ouders weigeren gemeentezorg door privacygebrek 
Daarnaast geeft het onderzoek van het NRC aan dat ouders door het gebrek van beveiliging van gegevens van de jeugdzorg jeugdzorghulp uit de gemeente weigeren, en het dan maar op eigen kosten betalen. List wil ook graag weten of dit in Eindhoven ook het geval is.

Update 11-11-2015: de vragen zijn door het college beantwoord, de fractie gaat bekijken of er nog een vervolgstap moet komen naar aanleiding van die antwoorden op de vragen. De antwoorden zijn toegevoegd aan dit bericht.