Ceciel bezoekt namens de raad Bayeux i.v.m. 18 september-herdenking

Ons raadslid Ceciel van Stratum is namens de raad naar de festiviteiten rondom de bevrijding van Eindhoven naar Bayeux geweest. In dit artikel hebben we haar verslag opgenomen.

Relatie met Bayeux
Bayeux heeft een sterke verbondenheid met Eindhoven. Beide werden als een van de eerste steden van hun land bevrijd door de geallieerden. Elk jaar organiseert de Stichting 18 September Festival een uitwisseling met Eindhovense scholieren en wielrenners die dan figuurlijk het bevrijdingsvuur in Bayeux gaan halen. De vlam wordt op 16 september in Bayeux aangestoken. Een groep Eindhovense wielrenners brengt vuur in 2 dagen op de fiets naar Eindhoven. Hier was Ceciel bij.

Reisverslag
De raadsleden die naar de festiviteiten in Bayeux gaan, worden altijd gevraagd om een reisverslag te maken van wat zij meegemaakt hebben en wat ze daar als Eindhovenaar bij voelen. WIj hebben Ceciels verslag toegevoegd aan dit bericht.  

Presentatie 18 September-stichting
Van Stratum: "Tenslotte wil ik ookiedereen oproepen om dinsdag 29 september om 16:00 naar het Stadhuis te komen waar de Stichting 18 september haar beleidsplan over de voortzetting van deband met Bayeux presenteert. Deze zitting is openbaar."