Unanieme steun voor motie VVD over bereikbaarheid ISE

Tijdens de raadsvergadering bleek er unaniem steun te zijn voor het initiatief van de VVD om de bereikbaarheid van de International School structureel en fors te verbeteren. De VVD kwam met enkele oplossingen die passen binnen het huidige budget.

VVD uitte eerder al zorgen
De VVD uitte eerder al haar zorgen over de bereikbaarheid van deze belangrijke voorziening. Zorgen die de raad en ouders breed delen. In de commissievergadering opperde de VVD al het idee om een bestaande lijn te verleggen, eventueel via de autoluwe Oirschotsedijk. Tijdens de raadsvergadering presenteerde de VVD een actuele motie, welke ondersteund werd door de hele raad.

Voor de zomer komt er een voorstel
Ook wethouder Visscher (SP) was enthousiast over het voorstel. Het voorstel betekent dat bij de komende wijziging van de dienstregeling, in december 2015, een lijn wordt verlegd zodat de bus minimaal één keer per uur langs de school zal rijden. Het verleggen van de lijn heeft geen negatief effect op andere bushaltes omdat het een lijn betreft waar meerdere bussen rijden. Huidige haltes blijven ontsloten en op relatief korte termijn krijgt de school een betere verbinding. De wethouder gaat nu in gesprek met Hermes en de school om de mogelijkheden te bekijken om voor de zomer een voorstel aan de raad te presenteren.