Oproep aan college: Sta grote beeldschermen toe!

Vanavond heeft de Eindhovense VVD een oproep gedaan aan Burgemeester en Wethouders om volgende week zaterdag grote schermen toe te staan in de binnenstad. Die oproep volgt op het besluit dat er 18 april, de meest waarschijnlijkste kampioensdatum, geen grote schermen mogen worden geplaatst.

Geen grote beeldschermen vindt de VVD onbegrijpelijk
Eindhoven maakt zich al helemaal op voor volgend weekend wanneer PSV kampioen zal worden. Op Stratumseind hangen vlaggen en de kampioensshirts zijn ook al te koop. Na het laatste fluitsignaal van volgende week zaterdag, is de kans groot dat er in Eindhoven een groot volksfeest losbarst. Ondernemers die een scherm willen plaatsen zodat er op enkele pleinen gezamenlijk naar de wedstrijd kan worden gekeken, krijgen van dit college geen ruimte. Onbegrijpelijk vindt de Eindhovense VVD.

Coalitieakkoord: maar nu even niet
Dat er geen grote schermen geplaatst mogen worden, staat haaks op het coalitieakkoord van PvdA, SP, D66 en GroenLinks. 'Sport is belangrijk, omdat sporten leidt tot verbinding, ontmoeting, en gezondheid. Sport is het cement van de samenleving en van onze wijken en draagt bij aan het imago en vestigingsklimaat van onze stad.' Het akkoord hamert erop dat iedereen mee moet doen en dat Eindhoven een bruisende stad moet zijn. Maar voor het kampioensfeest geldt dat voor het college niet. Ondernemers die al voor 1 oktober 2014 een evenementenaanvraag hebben gedaan, kregen pas deze week nul op het rekest. Dat is niet hoe de VVD vindt dat er met ondernemers moet worden omgegaan.

Oproep
De VVD is groot voorstander van het plaatsen van schermen. Wij zijn ervan overtuigd dat het kampioensweekend één groot feest gaat worden. Keigezellig, zoals we in Eindhoven de Gekste zeggen. De Eindhovense VVD doet een beroep op het college om nu echt te laten zien dat ze dingen mogelijk willen maken, echt willen samenwerken met ondernemers, en dat ze echt vertrouwen hebben in de Eindhovenaren dat er een geweldig feest wordt neergezet.

College: sta de grote schermen toe!