“Groot scherm, groot feest” groot succes!

De VVD heeft zich hard voor gemaakt voor het plaatsen van schermen in de Binnenstad en had een Facebook-petitie gestart, die ruim 5500 likes kreeg. De petitie was bedoeld om het college te bewegen een eerder afgewezen vergunning alsnog te laten verlenen met een aangepast plan.

Veiligere Markt door ook beveiligers
De horecazaken op de Markt hadden het verzoek ingediend om een gezellig stadsfeest op zaterdag mogelijk te maken. Echter was de vergunning omwille van de veiligheid afgekeurd, het college wilde liever alle supporters zondag ontvangen bij de inhuldiging en er waren twijfels bij de politiecapaciteit voor de zaterdag. Een groot deel van de raad, de VVD voorop, wilde dat het college alsnog de vergunning verleend zou worden, in samenspraak met de horeca en de politie. Extra particuliere beveiligers was volgens de VVD een optie.

Horeca-vereniging Markt neemt petitie in ontvangst
Het initiatief voor een petitie kwam van Saskia Wempe, fractievolger, en fractievoorzitter Ferry van den Broek. Zij wilden met de uiteindelijke 5823 steunbetuigingen het college overtuigen dat er echt een vraag was naar de schermen in de binnenstad en dat de lokale horeca graag mee wilde denken met oplossingen. Geen van de collegeleden was in de gelegenheid om de petitie in ontvangst te nemen. Van Den Broek bood daarom de petitie aan de voorzitter van de Vereniging Marktbelangen Eindhoven, Perry Kusters, aan. Kusters nam de petitie wel graag in ontvangst.