Eerste Lokale Partij Commissie van start!

Op 17 april was de Lokale Partij Commissie Mobiliteit de eerste LPC die bijeenkwam. Deze LPC’s zijn bedoeld om kennis en kunde die bij onze achterban aanwezig is, te verzamelen. Met deze informatie kan de fractie gesteund worden in hun overwegingen en beslissingen over allerlei zaken.

Diverse onderwerpen kwamen aan bod
Woordvoerder vervoer en mobiliteit Ferry van den Broek was benieuwd hoe het zou lopen. De nieuwe OV-concessie voor Zuidoost-Brabant is een van de onderwerpen die aan bod kwam. Van Den Broek: “Het is heel veel informatie wat in één keer op je af komt, en je kan ook niet van alles het randje van de hoek weten. Mensen met ervaring in het mobiliteitsvlak zijn dan erg welkom!” Naast de concessie kwamen ook het Brabants Nachtnet en de Ruit aan bod.

Ook niet-leden zijn welkom!
Stijn Wenders, een van de niet-VVD-leden die deelnam aan de commissie, is verrast door het initiatief van de fractie. “Mijn passie ligt bij architectuur en stedenbouw, daar is mobiliteit ook een belangrijk onderwerp. Ik wilde kijken of het wat voor me is, omdat politiek me interesseert”, zegt de 21-jarige bouwkundestudent. Hij vervolgt: “ik wist niet wat ik er van moest verwachten, maar het was een gezellige en ook interessante avond. Je mag over alles wat vinden, dat maakt het wel toegankelijk.” Wenders zegt dat hij het iedereen kan aanraden die zijn of haar steentje wil bijdragen aan de politiek.