Raadsvragen over puinhoop Taskforce Georganiseerde Misdaad

Veiligheidswoordvoerder Ferry van den Broek is verontrust over berichten over de taskforce ‘Aanpak Georganiseerde Misdaad’ na een bericht van Omroep Brabant dat de taskforce met grote problemen kampt. Hij heeft daarom vragen gesteld aan het college.

“Reuring rond de Taskforce”
Het bericht van Omroep Brabant stelt dat het een puinhoop is bij de taskforce door verschillende instanties. Zo zou de taskforce alles behalve effectief zijn werk kunnen doen, als ze al werk doen. Dat zou blijken uit een gelekt geheim stuk. “Ik ben geschrokken van dit bericht”, zegt Van Den Broek en gaat dan ook vragen stellen aan het Eindhovens college van Burgemeester en Wethouders.

Verzoek om informatie
Van Den Broek wil daarom graag van het college inzage van dat document. Daarnaast wil hij een overzicht van wat de taskforce sinds 2013 gepresteerd heeft en of dat effectief is geweest tegen de georganiseerde misdaad. Er zou sprake zijn van veel miscommunicatie tussen allerlei instanties en een mismatch tussen ambitie en het takenpakket van de taskforce. Ook daarover wil de fractievoorzitter de hoed en de rand weten.