Zorgen rondom bestemmingsplan ‘De Hurk’

Er is nogal wat misgegaan bij het opzetten van een nieuw bestemmingsplan voor industrieterrein ‘De Hurk’. Dat zegt een brief van 3 april van het College erover. Hoe het nu voor ‘De Hurk’ verder, met andere woorden beter, moet, dát is niet gemeld en daarom stelt de VVD vragen.

Brief College onvolledig
Eerder had de VVD een rondvraag gesteld over het beslisproces rondom het bestemmingplan voor industrieterrein ‘De Hurk’. Hoewel er instemming was van veel fracties dat er beter naar dit proces te kijken, bevatte de brief van het college niet het antwoord hoe er dan verder – beter – naar ‘De Hurk’ gekeken moet worden. Woordvoerder ‘ruimtelijke ordening’ Hans Rozendaal en fractievoorzitter Van den Broek stellen daarom ook raadsvragen. Naast de VVD dient het CDA vragen mee in.

Vragen omtrent planning
De indieners vragen een nieuwe tijdsplanning voor het bestemmingsplan. Ook willen zij weten hoe de provincie heeft gereageerd op het uitstellen van het vaststellen van het bestemmingsplan; de provincie maande Eindhoven eerder om snel een oplossing voor het industrieterrein te vinden. Met deze antwoorden hoopt de fractie duidelijkheid te krijgen over het tijdspad voor het industrieterrein, zodat ondernemers weten waar ze aan toe zijn.