Joost Helms vertrekt; Ceciel van Stratum – van Bergeijk treedt aan

Afgelopen raadsvergadering was het zo ver: Joost Helms trad, na bijna 10 jaar actief in de politiek, af als raadslid voor de Eindhovense VVD. Zijn opvolger Ceciel van Stratum – van Bergeijk is diezelfde raadsvergadering aangetreden als zijn vervanger in de fractie. Saskia Wempe is het nieuwe commissielid voor de VVD.

Lovende woorden
Burgemeester Van Gijzel sprak lovende worden over Joost: “Je deed het heel veel passie, overgave, en ook met heel veel plezier, en heel veel collegialiteit.” Van Gijzel merkte op dat zijn overstap van wethouderschap naar raadslidmaatschap in 2014 geen invloed had op Joost’s waardering door anderen in de politiek en daarbuiten. “Je benoeming tot Raadslid van het Jaar 2014 is toch wel een hele bijzondere benoeming geweest, ” zei de burgemeester. Namens de raad en het college bood Van Gijzel Helms een presentje aan.

Opvolger Ceciel meteen aangetreden
Diezelfde raadsvergadering is ook nu oud-commissielid Ceciel van Bergeijk – Van Stratum aangetreden als raadslid voor de VVD. Zij zal onder andere de portefeuilles sport, innovatie en design en cultuur doen. Ceciel is in het dagelijkse leven communicatieadviseur en en woont samen met haar man in stadsdeel Stratum.

Saskia Wempe nieuw commissielid
Doordat Ceciel nu geen commissielid meer is, is er een vacature ontstaan. Saskia Wempe is akkoord bevonden door de raadscommissie Geloofsbrieven, waarmee zij geïnstalleerd kon worden als commissielid voor de VVD. Zij zal in de commissie Economie en Mobiliteit zitting nemen.