Beursgebouw nu even lang open als het Klokgebouw

Eerder heeft het Klokgebouw een ontheffing gekregen om tien keer in het jaar pas om 07.00 te sluiten. Nu blijkt dat dit een goed effect heeft gehad op de leefbaarheid op Strijp-S. Daarom dient de VVD, samen met o.a. het OuderenAppèl, een amendement in om dit ook voor het Beursgebouw te regelen.

Gelijktrekken van regels
Omdat het Beursgebouw, vanwege de bijzondere ligging in de stad en door de nabije aanwezigheid van een station, niet bijzonder veel scheelt van het Klokgebouw, en dat de pilot rondom het Klokgebouw een positief effect heeft, vindt de VVD dat het Beursgebouw onder dezelfde regels kan vallen.

Nieuwe toegangsregels voor Beursgebouw
Eerder was het Beursgebouw enkel verplicht te sluiten om 06.00. De nieuwe regels houden in dat er geen toegang meer verleend wordt na 02.00 aan het evenement, en dat 07.00 de uiterlijke eindtijd van het evenement mag zijn. Zo kunnen de bezoekers met de eerste trein weer weg naar hun eindbestemming en hoeven ze niet te dolen door de stad. Deze uitzondering geldt alleen op 5 dagen per kalenderjaar en bijzondere dagen als carnavalszondag.

Wijziging van de APV aangenomen
Deze wijziging wordt gedaan op de algemene plaatselijke verordening, dat is een soort gemeentewet op algemene orde en handhaving. Het amendement, ingediend door OuderenAppèl, VVD, BBL en LPF, is, met alleen de stemmen van de SP tegen, aangenomen. Het gewijzigde voorstel voor de APV is uiteindelijk unaniem door de gemeenteraad aangenomen.