Verdere ontwikkeling WIJeindhoven: cliënt centraal!

In oktober 2014 is de stichting WIJeindhoven opgericht om zekerheid te bieden aan de zogenaamde generalisten. Nu ligt er een commissiestuk voor om WIJeindhoven om te vormen tot een definitieve vorm. Marcel Punte heeft de visie van de fractie in de commissie Economie & Mobiliteit gedeeld.

Voorkomen stroperigheid
Punte benadrukt in de commissie dat, ongeacht de organisatievorm, weinig invloed van de Raad, stroperige besluitvorming, en negatieve bijwerkingen voor de cliënten vermeden moet worden. Hij zegt: “Wat ons betreft gaan we daar nog steeds voor. Een gezamenlijke  verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering met maximale inspraakmogelijkheden, maar ook verantwoordelijkheid voor resultaten, en mogelijkheden tot bijsturing als het nodig is.”

Bekijken rol raad en college
Voor de VVD is het belangrijk dat de rolverdeling met de nieuwe organisatievorm voor de raad en het college duidelijk is. Punte vindt dat het duidelijk moet zijn dat WIJeindhoven uitvoert, het college dirigeert en dat de raad dan het college controleert. “Welke organisatievorm en welke bestuursvorm je ook kiest, de zorg van de VVD blijft in hoeverre je, als raad, invloed hebt op de werkwijze binnen de financiële kaders”, zegt Punte. Hij benadrukt dat, ondanks alle randvoorwaarden, de cliënt centraal moet staan en de zorg moet krijgen zoals besloten.