VVD aanwezig bij eerste café dat eerder opengaat voor ontbijt

Woordvoerder detailhandel Ferry van den Broek was vanochtend vroeg aanwezig bij “Meneer De Boer”, het eerste horecabedrijf dat sinds de wijziging van de algemene plaatselijke verordening eerder dan 08.00 open ging, namelijk 7 uur ’s ochtends.

Ingang nieuwe verordening per 1 juni
Sinds 1 juni is de nieuwe algemene plaatselijke verordening ingegaan. Een van de wijzigingen is dat horeca voortaan in plaats van 08.00, voortaan om 06.00 open mag. Zo maakt de wijziging mogelijk dat restaurantjes een alcoholvrij ontbijt kunnen aanbieden vóórdat onze inwoners naar het werk vertrekken. De wijziging ontlast de burgemeester ook, doordat hij niet relatief vaak ontheffingen op deze apv hoeft te behandelen.

Meer ruimte en minder regels
De VVD is blij met deze wijziging op de apv, en nog meer dat ondernemers, nu ze de vrijheid gegund hebben, de vrijheid ook nemen om te gaan ondernemen. Van Den Broek: “Geweldig dat dit bedrijf nu ook de handschoen oppakt om van deze vrijheid gebruik te maken.” Tijdens het bezoek kwamen al een handvol inwoners van deze stad langs om een ontbijt te nuttigen. “Prachtig om te zien hoe meer ruimte en minder regels de stad verder helpen,” besluit Van Den Broek.