Over vage kadernota zijn geen concrete vragen te stellen

De Eindhovense VVD heeft zojuist een bericht laten verspreiden waarin ze een mededeling doet omtrent de technische vragen van de Kadernota. In de Kadernota staan de plannen voor het komende jaar en het document wordt gebruikt om de begroting te maken.

De Kadernota zorgt in de regel voor veel technische vragen van de raadsleden. Dat komt omdat een Kadernota vaak grenzeloos ambitieus is en er veel concrete plannen in staan. In de Kadernota die dit college recentelijk heeft gepresenteerd, zijn vrijwel geen concrete plannen te vinden. Alles wordt doorgeschoven naar de meicirculaire. De meicirculaire gemeentefonds 2015 informeert de gemeenten over de omvang en de verdeling van de algemene uitkering, de integratie-uitkeringen – inclusief die voor het sociaal domein – en de decentralisatie-uitkeringen uit het gemeentefonds voor de jaren 2015 en verder.

De VVD is dus niet in staat om verdiepende vragen te stellen over vage plannen. Om die reden hebben we vandaag dan ook onderstaand bericht verzonden:

De Eindhovense VVD heeft met veel belangstelling het document gelezen maar we moeten helaas de conclusie trekken dat het onmogelijk is om over dit document, dat moet doorgaan voor een Kadernota, technische vragen te stellen. Op een enkel concreet plan na, is het vooral een vaag document waarbij vrijwel alles wordt doorgeschoven naar de inmiddels verschenen meicirculaire.

De VVD ziet zich dan ook helaas genoodzaakt om de vertaling van de meicirculaire af te wachten. Wij verwachten dat er haast wordt gezet achter deze vertaling zodat dit op tijd betrokken kan worden bij de bespreking van de Kadernota. Wanneer wij op basis van de meicirculaire technische vragen hebben, zullen wij deze zo snel als mogelijk aan het college stellen zodat de beantwoording betrokken kan worden bij de bespreking van de Kadernota.

Namens de Eindhovense VVD,
Ferry van den Broek, fractievoorzitter