VVD: Geef de ruimte aan het Hajraa-toernooi!

Het buitentoernooi van Hajraa, de Eindhovense volleybalstudentenvereniging, is het op één-na-grootste reguliere sportevenement wat Eindhoven kent. Doordat de vergunning op last van de gemeente vervroegd is van 03.00 naar 01.00, moeten de toernooifeesten te vroeg afgebroken worden, terwijl dit college dingen juist mogelijk wil maken. Ferry van den Broek en Saskia Wempe stelden vragen.

Feest zonder overlast vroegtijdig gestopt
Van Den Broek heeft zelf in een werkbezoek de sfeer meegemaakt van een van de feesten en was verbaasd toen om 01.00 de gasten verzocht werden het terrein te verlaten. Van den Broek: “Een gemiste kans! Dat betekent dat om 01:00 uur ongeveer 5.000 feestvierders weg moeten terwijl de sfeer nog fantastisch is.” Overlast is volgens Van Den Broek geen sprake van, aangezien het evenement zich afspeelt in de Markthal, centraal gelegen op het TU-terrein én op behoorlijke afstand van bewoning.

In de toekomst weer tot 03.00
Van den Broek en Wempe willen, naast de fracties van D66 en PvdA, daarom graag van het college weten waarom de feesten vroeg, in casu 01.00, moeten stoppen, waarom dat verschilt met vorige jaren. Ook hoopt de VVD op een ruimere vergunning voor de komende edities en vraagt het college dat te regelen.