Dossier Kadernota 2016-2019: Financiën & Bestuur

Ferry van den Broek deed het woord in deze commissie. In zijn inbreng kwamen een aantal vragen naar voren over veiligheid en de dienstverlening naar de inwoners.

De relatief lage politiecapaciteit is altijd een heikel punt geweest in de gemeente. Eindhoven komt structureel blauw te kort en de VVD vindt dat de stad daar niet mag lijden. Daarom vraagt de fractie zich af of BOA’s geen extra bevoegdheden kunnen krijgen, zodat er uiteindelijk een soort gemeentepolitie kan ontstaan, waar de raad de speerpunten kan aangeven. Ook wordt de (on)veiligheid van Strijp-S opnieuw aangehaald als aandachtspunt en verwacht de VVD meer innovatie op veiligheidsgebied, zoals met smartphoneapps als SOS ALARM.

Voor de dienstverlening naar inwoners is het voor de VVD belangrijk dat alles op rolletjes loopt: zet in op kortere, goedkopere, procedures en breid de openingstijden van het Inwonersplein uit. Daarnaast moet de informatievoorziening op orde zijn, we vragen daarom extra aandacht voor informatiemateriaal geschikt voor blinden, slechtzienden en doven. Ook, vanwege het internationale karakter van de stad, zou de dienstverlening volledig in het Engels moeten kunnen.