Kadernota 2016: Handjes uit de mouwen!

De Kadernota 2016 is een document waarin de richting van de gemeente voor de komende jaren voor het college vastgesteld worden. Fractievoorzitter Ferry van den Broek doet het woord in de raad en voor de VVD is een ding duidelijk: dit document is weinigzeggend, dus dragen wij graag ons steentje bij! We hebben daarom ook 15 moties ingediend om daad bij het woord te voegen.

Freezones en parkeren Meerhoven
Een van de steentjes die de VVD wil bijdragen aan de stad is het instellen van zogenaamde freezones: regelvrije zones, waarbij ondernemers weer de ruimte krijgen om vrij te ondernemen, samen met de stad. Van Den Broek: “het zou mooi zijn om te zien dat deze vrijheid tot een impuls leidt voor de binnenstad.”
De parkeeroverlast in Meerhoven moet volgens de VVD nu maar eens gedaan zijn. De fractie dringt aan op een snelle uitvoering van het bidbook en roepen het college op hiermee rekening te houden in de begroting. “Er hoeft geen intensieve studie meer naar gedaan worden,” aldus Van Den Broek.

Muziekgebouw
Voor Van Den Broek is de structurele oplossing nog niet in zicht voor het Muziekgebouw. Hij refereert naar het onvermogen van het college: “Dadelijk mag de raad last-minute de ontstane puinhoop opruimen.” Voor de VVD is het duidelijk dat er incidenteel de portemonnee getrokken moet worden, maar hij vraagt de raad: “bent u bereid om te betalen? Een vraag waarvan het eerlijk is richting de instellingen en de Eindhovenaren om deze te beantwoorden.”

Brabants Busnachtnet
Zoals bekend zal het treinnachtnet in Brabant niet blijven bestaan, de kosten zijn te hoog. De provincie stelt een busalternatief voor. Van Den Broek: “Wat ons betreft is dat beter dan niets, maar we hechten eraan om dit wel als tussenoplossing te beschouwen.” De VVD vraagt daarom een uitspraak van de raad om deze tijdelijkheid te bevestigen, immers de trein is nog steeds het uitgangspunt, aldus Van Den Broek.