Debat Architectuurcentrum

Op maandag 8 september vond er in het NatLab een debat plaats van het Architectuurcentrum Eindhoven. Dit debat was een vervolg op het verkiezingsdebat dat eerder dit jaar werd georganiseerd. Namens de VVD was Joost de Jong aanwezig om het debat te voeren.

Tijdens het debat van het Architectuurcentrum Eindhoven werden presentaties gegeven door de TU Eindhoven en het Woonbedrijf waaruit nog maar eens bleek dat zij elk hun eigen uitdagingen hebben. De TU is bezig om het TU-terrein klaar te maken voor de toekomst en wil dit doen met behoud van de cultuurwaarde in het gebied. Maar ook door het behoud van het natuurlijk groen waarbij de Dommel een belangrijke plaats heeft op het terrein.

Het Woonbedrijf is meer bezig met de sociale structuur van de wijken en de leefbaarheid. Beide organisaties gaven dat de samenwerking met de gemeente vele gezichten kent. Soms is de samenwerking zeer succesvol en soms tergend traag en gecompliceerd. Het is te begrijpen dat als de gemeente ingrijpende beslissingen neemt zonder enig overleg, dit zeer frustrerend kan werken voor partners die een bijdrage leveren en zich altijd zeer verantwoordelijk opgesteld hebben.

Het college gaf uit bij monde van Wethouder van Dorst nogmaals aan meer mogelijk te willen maken in de stad en de lijntjes met de partners kort te willen houden. De avond in het Natlab was een goed begin om met elkaar in discussie te gaan. Als VVD staan we klaar om deze discussie te voeren en te luisteren naar inwoners en partners!