Bodemvervuiling in Eindhoven

In de commissievergadering van 26 augustus kwam een voorstel aan de orde over het NRE terrein. In het debat bleek dat er nog veel vragen waren over de aard en omvang van de vervuiling van de grond. Besloten werd alle informatie hierover bijeen te brengen door de commissie op 9 september te informeren. De commissie kan daar dan op 16 september een debat over voeren om eventueel in de raadsvergadering van 23 september een besluit te nemen.

Verkeerde motie van OuderenAppél
Het hierboven genoemde proces is afgesproken met alle fracties in de Eindhovense raad. Tot onze grote verbaxing kwam het OuderenAppél Eindhoven (OAE) plots met een motie waarin de raad aan het college zou vragen om acute maatregelen te nemen. De VVD heeft duidelijk gemaakt dat ze niet gediend is van dit soort voorstellen omdat ze gemaakte afspraken doorkruisen. Daar komt bij dat we het niet netjes vinden richting de Eindhovenaren om een belangrijk besluit te nemen als we nog niet over alle informatie beschikken. Toen het OAE bleef volhouden dat er direct iets moest gebeuren omdat gemaakte afspraken niet werden nagekomen, heeft de VVD hen geadviseerd een motie van wantrouwen in te dienen.

Motie voor de buhne
Na een korte schorsing bond het OAE verrassend genoeg in. Ze haalden de motie van tafel en schikten zich in de reeds gemaakte afspraken. Daardoor is het een motie geworden die alleen werd ingediend voor de profilering van het OAE en dus geen motie waarmee men iets wilde bereiken. Jammer dat het soms zo moet gaan, we kunnen onze tijd immers wel beter besteden!