VVD vraagt om oplossing wijksportclub

De VVD heeft tijdens de raadsvergadering van 2 september samen met de PvdA een actuele vraag gesteld over de situatie bij de Wijksportclub Woensel-West. Aanleiding voor deze vraag is het niet doorgaan van de binnensportactiviteiten per 1 september, ondanks dat de gemeente had aangegeven dat de activiteiten gewoon door zouden kunnen gaan.

11 uur aan binnensport activiteiten
In het reces heeft VVD al schriftelijke vragen gesteld aan het college over de situatie bij de Wijksportclub. Door problemen bij het beheer bleek het voor de Wijksportclub niet mogelijk te zijn om vanaf 1 september te beschikken over de binnenruimtes voor hun activiteiten. Het gaat dan om 11 uur aan sportactiviteiten die niet door kunnen gaan en dat varieert van danslessen tot sporten voor senioren. Wat de VVD betreft is dit een kwalijke zaak waar per direct een oplossing voor gevonden moet worden.

College doet toezegging
Het college heeft in antwoord op de vraag aangegeven dat de activiteiten weer door kunnen gaan omdat er een oplossing is gevonden voor de 11 uur aan sportactiviteiten. Dat betekent dat de aankomende tijd iemand het pand opent, sluit en verantwoording draagt voor zorgvuldig gebruik van de locatie. De Wijksportclub heeft aangegeven dat de activiteiten in dat geval per direct weer opgestart kunnen worden.

Van tijdelijke oplossing naar een structurele oplossing
Het college geeft ook gehoor aan de vraag van de VVD om uiterlijk 30 september de raad te informeren over het plan om tot een structurele oplossing te komen inzake de exploitatie en beheer van het SPIL-centrum aan de Boschdijk. Daarin wordt ook het beheer van de Wijksportclub meegenomen. Op nadrukkelijk verzoek van de VVD worden bewoners en bijvoorbeeld de Wijksportclub hier nadrukkelijk bij betrokken. We wachten het structurele plan af maar we zijn blij dat de bewoners van Woensel-West vanaf vandaag ook weer binnen kunnen sporten.