Nieuw rijbewijs laten bezorgen: ook in Eindhoven?

De minister van Infrastructuur en Milieu wil het mogelijk maken om nieuwe rijbewijzen per post te laten bezorgen, in plaats van dat de rijbewijshouder het nieuwe pasje moet ophalen op een gemeentehuis. Voor de VVD is het een mooie stap naar een betere dienstverlening naar de inwoners. Daarom vraagt zij aan het college om Eindhoven een pilot te starten.

Optimaal gemak voor Eindhovenaar
Volgens raadslid Ferry van den Broek is het een kans voor Eindhoven. “Tegen een kleine vergoeding kunnen Eindhovenaren er dan voor kiezen om het rijbewijs te laten bezorgen. Kortom, optimaal gemak voor de Eindhovenaren, een verbreding van de keuzemogelijkheden en een naar alle waarschijnlijkheid positieve verbetering van de dienstverlening,” zegt hij in de vragen.

Eindhoven pilotstad
Omdat de minister nog geen definitieve regelgeving heeft opgenomen, moet dit als een pilot uitgevoerd worden. Als de landelijke pilot succesvol is, neemt Minister Schultz het definitief op in de regelgeving. Van Den Broek: “Het zou mooi zijn als we al snel de vruchten kunnen plukken van deze verbetering van de dienstverlening voor de Eindhovenaar.” Het college moet de vragen nog beantwoorden.