Eindhoven moet meedingen voor European Capital of Innovation Award

Als het aan raadslid Monique List ligt, is het al duidelijk: Eindhoven is hét centrum van de innovatie. Tegenwoordig is er ook een heuse award – inclusief geldbedrag voor de winnaar – beschikbaar voor dé stad van de innovatie in Europa. List wil graag van het college weten of Eindhoven voor 2016 meedingt, volgens haar heeft Eindhoven goede kansen.

Eindhoven al ‘Smart City’ in 2014 genoemd
List: “Technologie en design hebben een lange traditie in onze stad. Vanuit deze traditie zijn we uitgegroeid tot een (technologisch) innovatieve stad, (…) Deze potentie wordt erkend en gewaardeerd, binnen en buiten Europa, vaak met prestigieuze prijzen en nominaties.” Daarnaast heeft de Europese Commissie Eindhoven eerder al bestempeld als kandidaat ‘Smart City’ in Europa. Voor List zijn dit allemaal indicatoren voor een succesvolle bid naar de prijs.

Prijzengeld is mooi meegenomen
Aan de prijs zit een bedrag gebonden van €950.000,=. De tweede prijs geeft recht op een euroton, en de derde prijs de helft daarvan. Voor List is dit mooi meegenomen: ze opteert het prijzengeld te herinvesteren in innovatie. Eerdere winnaar was Barcelona in 2014.