Wederom discussie rondom Muziekgebouw gevraagd

In de raadsinformatiebrief van 28 juli jongstleden werd een voortgang over de onderhandelingen met het Muziekgebouw Eindhoven gegeven. De VVD heeft daar eerder vragen over gesteld, en na beantwoording van die vragen, wil de VVD graag een openbaar debat met de wethouder in de commissie Economische Zaken om een aantal nieuwe vragen te stellen.

Veel onduidelijkheid over kosten
Het college heeft altijd beweerd dat een oplossing binnen de huidige financiële en inhoudelijke kaders mogelijk was. Er wordt gesproken over een vordering van ruim drie euroton die gebruikt zijn voor periodieke grote uitgaven, en er is nog geen sponsor gevonden voor jaarlijks €200.000,= extra die het Muziekgebouw op de been moet houden. De VVD vraagt hoe het met deze zoektocht naar een oplossing gaat.

College stapt af van “geen extra geld voor Muziekgebouw”?
Het college heeft beloofd om de raad nader te informeren door een presentatie samen met het Muziekgebouw te houden. De VVD is benieuwd wanneer deze gaat plaatsvinden. In het raadsinformatiebrief staat ook dat het college voor een ‘duurzame oplossing’ een financieel voorstel voor dekking gaat voorleggen. Volgens de VVD staat dit haaks op de eerdere uitspraak dat er geen geld bijkomt. Daarom vragen we uitleg aan het college.

Het is nog niet duidelijk wanneer het debat gaat plaatsvinden.