De Ruit: VVD vraagt feitelijke onderbouwing standpunt

GroenLinks stelde vorige week een vraag over een brochure die door de Provincie was verspreid onder Eindhovenaren. Hoewel deze brochure verduidelijking gaf over de Ruit en het doorlopen proces, zag GroenLinks het als onderdeel van een campagne om de Ruit gerealiseerd te krijgen. De beantwoording van de vragen, is aanleiding voor de VVD om hier schriftelijke vragen over te stellen.

De VVD ziet geen kwaad in deze brochure maar maakt zich wel zorgen om de teneur van de beantwoording van de vragen van GroenLinks. Zoals de VVD al eerder heeft betoogd, gooit de linkse coalitie in Eindhoven 14 jaar aan onderzoek weg en neemt de coalitie nu al een standpunt in tegen de Ruit terwijl er nog een onderzoek loopt naar het nut en noodzaak van de Ruit.

De schriftelijke vragen van de VVD hebben dan ook het doel om onderbouwd een inzicht te krijgen in het rigoureuze standpunt van deze coalitie. Zodra links dan over inhoud beschikt, kan er op een nette wijze een debat worden gevoerd met de raad alvorens een standpunt in te nemen. Het college dient de vragen binnen de termijn van 4 weken te beantwoorden waarbij de VVD erop aandringt om nog voor het reces duidelijkheid te hebben.