VVD akkoord met jaarrekening

In de raadsvergadering van 17 juni werd gesproken over de jaarrekening. Het betrof de jaarrekening wat nog tot stand is gekomen onder het vorige college. De Eindhovense VVD heeft ingestemd met het voorstel en met enkele wijzigingsvoorstellen. Uiteindelijk is de jaarrekening door de hele raad vastgesteld.

In de commissiebehandeling van de jaarrekening heeft de VVD een aantal punten aangestipt die naar tevredenheid zijn beantwoord. Dat zorgde er dan ook voor dat de VVD een korte inbreng had en niet de volledige 7 minuten heeft volgemaakt. Uiteraard hebben we onze dank uitgesproken richting het vorige college, de ambtenaren en de accountant voor het geleverde werk.

Vervolgonderzoek Rekenkamer
De VVD diende samen met het CDA een motie in om de Rekenkamer de opdracht te geven een vervolgonderzoek in te stellen naar de aanbevelingen van het Rekenkamerrapport 'Vast goed op orde'. Deze motie werd aangenomen.

Overzicht personeelsbestand
Met onder andere de PvdA diende de VVD een motie in om nog voor het reces van 2014 een overzicht aan te leveren van de afbouw van de formatie per sector (in fte’s en euro’s) van de start van Route2014 tot en met het te bereiken eindpunt per 31 december 2016. In dat overzicht wordt ook duidelijk gemaakt wat daarvan nu al is gerealiseerd. De motie is aangenomen en zorgt ervoor dat de raad tweemaal per jaar een update krijgt over de stand van zaken.