Zorgen over Orpheuslaan

In een brief aan de gemeente geeft Trefpunt Groen Eindhoven (TGE) aan tegen de plaatsing van extra woonwagens te zijn bij de Orpheuslaan. Het weiland dat hiervoor moet wijken is onderdeel van de groenstuctuur rondom de Dommel.

Het TGE geeft aan dat ze juridisch een sterke zaak hebben als de gemeente de zaak toch doorzet. De Eindhovense VVD maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. Wat ons betreft kan de gemeente beter de samenwerking zoeken dan nutteloze confrontaties, en op juridisch vlak heeft de gemeente in het verleden geen hele goede score behaald.

In de commissie Ruimte en Vastgoed van 27-05 heeft de VVD de wethouder gevraagd wat hij gaat de doen met de brief van TGE. De wethouder gaf aan dat de raad zijn plan wel ziet verschijnen. Punt. Mogelijk dat het nieuwe college nog even de veren moet schudden voordat ze met de raad in discussie willen? Er zijn nu eenmaal verschillende alternatieven die onderzocht kunnen worden om de verhuizing van de woonwagens goed te regelen.

In het geval dat het college de verhuizing naar de Orpheuslaan toch doorzet, zou bijvoorbeeld gedacht kunnen worden aan een sterfhuisconstructie voor de nieuwe wagens. De grond zou dan, na deze generatie bewoners, teruggegeven kunnen worden aan de natuur. En dan niet als kaal weiland, maar als locatie waar de natuur ook echt de ruimte krijgt. Binnenkort komt het college met een definitief plan, en wordt er hopelijk de ruimte gegeven voor alle inbreng vanuit de raad en van de stad!