Ferry van den Broek (25) nieuwe fractievoorzitter

Op 21 mei heeft de Eindhovense VVD een persbericht uitgegeven rondom het fractievoorzitterschap van de VVD. Ferry van den Broek (25) is unaniem verkozen tot fractievoorzitter. Hans Rozendaal zal Ferry ondersteunen vanuit zijn nieuwe rol als vicefractievoorzitter.

De VVD kiest daarbij bewust voor verjonging en een frisse start van de nieuwe raadsperiode, waarbij de VVD als grootste lokale oppositiepartij het voortouw zal nemen om de nieuwe coalitie en het daarbij behorende college scherp te houden en waar nodig bij te sturen.

Van den Broek: “Ik zit in de politiek omdat ik graag een positieve bijdrage wil leveren aan een liberale samenleving. Met de meest linkse coalitie ooit in Eindhoven, is het nu zaak om er voor te zorgen dat de liberale verworvenheden van de afgelopen periode behouden blijven en waar mogelijk verder versterkt. Ik kijk daarom uit naar de periode die voor ons ligt. Een periode die zich zal kenmerken door scherpe debatten, waarbij de liberale koers voor mij voorop staat."

De afgelopen vier jaar maakte de Eindhovense VVD deel uit van de coalitie en had zij twee wethouders in het college: Joost Helms en Monique List. Met het vertrek van Monique uit de fractie ontstond ruimte voor de ‘tandem’ Hans Rozendaal en Ferry van den Broek als fractievoorzitter, respectievelijk vicefractievoorzitter. De combinatie van de jarenlange politieke ervaring van Rozendaal met het jeugdig enthousiasme van de gedreven Van den Broek bleek een goede en werd zowel binnen de raad als daarbuiten door vriend en vijand geroemd.

Nu er een nieuwe periode aan breekt, vind de fractie het tijd om de ambitieuze Van den Broek naar voren te schuiven om de fractie te gaan leiden. Hiermee geeft zij aan haar oppositierol fris, vernieuwend en blakend van enthousiasme aan te willen gaan. Oudgediende Hans Rozendaal kan zich hier prima in vinden. “Wanneer je zoals ik al zo lang mee draait in de Eindhovense politiek, dan is het leuk om nieuw talent de ruimte te geven. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier met Ferry samen gewerkt en waar nodig zal ik hem ondersteunen met mijn kennis en ervaring.”

De fractie van de Eindhovense VVD bestaat naast Van den Broek en Rozendaal verder nog uit Marcel Punte, Marcel Oosterveer en oud-wethouders Monique List en Joost Helms. Omdat laatstgenoemden zich nu aan het beraden zijn op de volgende stap in hun maatschappelijke carrière, hebben zij er beide bewust voor gekozen zich niet te kandideren voor het fractievoorzitterschap. Helms: “Wij hebben de afgelopen jaren de mooiste politieke functie van Eindhoven mogen vervullen. Wij geven graag ruimte aan nieuw talent.”