Evenement kan langer door dankzij VVD

Al enige jaren is er in de raad een debat over evenementen in Genneper Parken. De VVD is van mening dat het mogelijk moet zijn om op deze specifieke locatie enkele evenementen te laten plaatsvinden die een verruiming van de openingstijden kunnen hanteren.

Eerdere discussies
In eerdere discussie bleek dat het niet zo simpel was. Na het te hebben ingebracht bij debatten over het evenementenbeleid en het horecabeleid bleek dat het een specifieke bevoegdheid is van de Burgemeester. Samen met de PvdA heeft de VVD de afgelopen jaren er meerdere malen voor gepleit dat de Burgemeester meer gebruik maakt van zijn bevoegdheid. Dit bleek telkens zonder resultaat.

Roze Jaar
Een uitzondering op de regels kan alleen door de Burgemeester worden verleend. In het kader van het Roze Jaar heeft de Burgemeester na lang aandringen van onder meer de VVD in de raadsvergadering van 13 mei toegezegd om met deze verruiming aan de slag te gaan vanwege het eenmalige karakter van het evenement. Hierbij wordt gesproken over het Roze Jaar 2014. Een evenement dat plaatsvindt op 4 juli heeft daarbij, onder voorwaarden, de mogelijkheid gekregen om niet tot 02:00 uur open te zijn en alcohol te schenken, maar nu tot 06:00 uur.

Structureel regelen
De VVD is van mening dat de raad dit structureel moet regelen. Om die reden zal op korte termijn een inhoudelijk debat worden gevoerd zodat de raad zich kan uitspreken over andere wat er in de Genneper Parken mogelijk is qua verruiming van de regelgeving voor evenementen. Daarbij hebben we niet alleen oog voor de ondernemer maar ook voor het bijzondere karakter van het gebied. Dit debat zal nog voor de zomer plaats vinden.