College neemt suggestie veiligheid over van de VVD

Vorige maand heeft de VVD vragen gesteld over de serie aan gewapende overvallen in Eindhoven. Naast dat de VVD pleitte voor de inzet van extra politiecapaciteit, heeft de VVD ook andere vragen gesteld. Een suggestie die de VVD heeft gedaan, neemt het college over.

Extra politie inzet
Het college geeft aan dat gewapende overvallen altijd prioriteit heeft bij het OM en de politie. Om die reden ziet het college niets in extra politie capaciteit of een verzoek tot bijstand vanuit andere gemeenten. De VVD blijft dit volgen en zal, wanneer dit nodig is, hierin een uitspraak van de raad vragen. Ook de pilot gewelddadige vermogenscriminaliteit was een initiatief van de VVD. Zodra de evaluatie beschikbaar is, zal het college aan de raad verspreiden.

Overleg met tankstationhouders
In de vragen heeft de VVD tevens de suggestie gedaan om met de houders van tankstations in gesprek te gaan. Zo kan er gekeken worden naar extra maatregelen die tankstationhouders voorstellen en die bijdragen aan de veiligheid. De raad krijgt een terugkoppeling van deze gesprekken.