Politiek Café ALDE over Europa

Op 24 april organiseren ALDE Associated members, VVD Eindhoven en D66 Eindhoven,  in het TAC een debatavond over Europa. Namens D66 zal Paul Breitbarth aan het debat deelnemen, Monique List zal dat namens de Eindhovense VVD doen.

Liberalen hebben altijd in de voorhoede gelopen voor hervormingen van de Europese Unie. We zijn toegewijd aan het bouwen van een sterker Europa om onze gemeenschappelijke belangen en waarden te verdedigen. Wij willen een Europa met gezag op het wereldtoneel, dat de economie stimuleert en werkgelegenheid schept. Wij willen een Europa van meer transparantie en het afleggen van verantwoording. En de veiligheid van haar burgers beschermt.

Een Europa van tolerantie en gelijkheid, met sterke burgerlijke rechten en vrijheden. Een Europa gebaseerd op werkelijke democratie en de wil van haar burgers. Een Europa dat het voortouw in de strijd tegen klimaatverandering neemt. Een Europa dat werkt voor ons allemaal. U kunt Europa ten goede veranderen door te kiezen voor de Liberalen en de Democraten.

Programma:
19:30 uur: Opening door afdelingsvoorzitters VVD en D66
19:45 uur: Introductie Monique List (VVD plek 11) en Paul Breitbarth (D66 plek 11)
20:10 uur: Debat over de stellingen:

  • De instroom van Oost-Europese arbeidsmigranten moet beperkt worden
  • Nederland moet actief mensen werven in de Europese Unie om tekorten hier op te vangen.
  • Nederland moet actief mensen stimuleren om in het buitenland te gaan werken bij een overschot.

20:45 uur: Vragen vanuit de zaal
21:15 uur: Afronding en aansluitend een borrel