Langere ondersteuning Windows XP kost € 60.000,-

Op dinsdag 8 april wilde de VVD een update over de stand van zaken met betrekking tot de ondersteuning vanuit Microsoft voor Windows XP. Dit wilden wij weten omdat het Rijk de week daarvoor miljoenen moest betalen om na 8 april ook gebruik te kunnen blijven maken van Windows XP.

Het was al langer bekend dat Microsoft op 8 april zou stoppen met de ondersteuning van Windows XP. Voor de Eindhovense VVD was dit aanleiding om naar de stand van zaken te vragen middels de rondvraag (bijgevoegd).

Wethouder Depla antwoordde dat nog deze week de handtekening wordt gezet onder de overeenkomst die de gemeente heeft gesloten met Microsoft. Doordat de ondersteuning nu langer geregeld is, namelijk tot het einde van 2014, kan de gemeente gebruik blijven maken van het besturingssysteem en komen aanvullende diensten niet in gevaar.

Ook de inwoners zullen geen hinder ondervinden. Aan het einde van het jaar worden er nieuwe systemen geïmplementeerd en tot die tijd kan de gemeente blijven werken op Windows XP. De kosten voor deze extra ondersteuning zijn ongeveer € 60.000,-.