VVD wil toezegging over stembureau station

De Eindhovense VVD heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de verkiezingen. De vragen richten zich specifiek op het stembureau op het station in relatie tot onze raadsvragen uit 2012.

Raadsvragen uit 2012
Op 19 maart kon er tot 20:00 uur op het station worden gestemd. De VVD is groot voorstander van een stembureau op deze locatie. We zien dan ook dat er door de jaren heen vaker gebruik wordt gemaakt van dit stembureau. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 verbaasde het onze fractie dan ook dat het stembureau slechts een mobiel stembureau was die slechts tijdens de spits was geopend. In de beantwoording van de raadsvragen heeft het college destijds aangegeven dat er de hele dag een stembureau op het station zal worden gevestigd.

Stembureau sluit eerder
Maar ook dit jaar verbaasden wij ons erover dat het stembureau toch niet de hele dag op het stembureau was gestationeerd. Uit verschillende tweets van inwoners merkten wij op dat het stembureau op het station om 20:00 uur werd gesloten en dus niet open is gebleven tot 21:00 uur. Gezien de beantwoording op onze eerdere vragen, vinden we dit een opvallende ontwikkeling.

VVD wil toezegging
Dit is reden voor de VVD geweest om opnieuw schriftelijke vragen te stellen. We zijn benieuwd naar de overwegingen om dit stembureau niet tot 21:00 uur geopend te houden en willen een toezegging dat bij alle verkiezingen die vanaf nu plaatsvinden, het stembureau op het station tot 21:00 uur toegankelijk is. Daarnaast willen we een betere bewegwijzering op het station. Uit reacties die wij diezelfde ontvingen, bleek de locatie van het stembureau niet voor iedereen duidelijk.

Het college heeft vier weken de tijd om de vragen van beantwoording te voorzien.