VVD bij heropening bibliotheek

Afgelopen zondag vond de heropening van de bibliotheek plaats. Dit gebeurde in de centrale vestiging van de bibliotheek in de Witte Dame. Deze heropening luidde het nieuwe tijdperk in van de bibliotheek.

Uitleen op scholen
De afgelopen periode heeft de coalitie ingezet op een nieuwe koers voor de bibliotheek en daar ook een bezuiniging op ingeboekt. Voor ons was het niet noodzakelijk dat de wijkbibliotheken open zouden worden gehouden maar wel dat er een mogelijkheid is om boeken uit te lenen. Dat kan straks op 70 scholen waar, dankzij de VVD, bibliotheekpunten worden ingericht. Op deze manier kan ook gewerkt worden aan de laaggeletterdheid.

Kenniswerkplaats
De centrale vestiging wordt meer een kenniswerkplaats voor Brainport. Het uitgangspunt is niet langer om allerlei boeken uit te kunnen lenen, maar een bibliotheek die insteekt op media wijsheid en kennisdeling. De heropening van de bibliotheek stond symbool voor deze nieuwe richting. Dat werd bekrachtig door de speech van Pieter Hendrikse (Voorzitter Raad van Toezicht Bibliotheek) en wethouder Mary-Ann Schreurs. Wim Daniels haalde het belang van de bibliotheek aan door de jaren heen en met een verre terugblik in de geschiedenis.

Namens de Eindhovense VVD waren raadsleden Marcel Punte en Ferry van den Broek aanwezig.