VVD lanceert braille verkiezingsprogramma

Op maandag 17 maart overhandigde lijsttrekker Monique List – de Roos van de Eindhovense VVD het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma in braille aan de blinde Jasmijn Peuling.  De overhandiging vond plaats in het campagnehuis van de Eindhovense VVD aan de Jan van Lieshoutstraat.

“De VVD vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deelnemen aan de samenleving” aldus Monique List, die naast het lijsttrekkerschap van de VVD ook wethouder is. “Zelfredzaamheid is voor de VVD van groot belang en we vinden dat een overheid daarin faciliterend moet zijn. Met dit statement nemen wij daarin het voortouw en we zullen ons daar dan ook de aankomende periode voor inzetten”.

Jasmijn Peuling is 21 jaar en volgt de HAVO aan het ROC. Door een tumor in haar hoofd is zij op haar vierde plotseling blind geworden, maar ondanks haar beperking staat zij midden in het leven. Jasmijn Peuling zegt: “Ik vind dit echt een erg goed initiatief. Een programma in braille stelt mij in staat om zelfstandig deze tekst te lezen. Ik ben daardoor niet afhankelijk van anderen om met mij naar verkiezingsbijeenkomsten te gaan. En ik voel mij dan ook zeer vereerd dat ik deze primeur mag meemaken.”

Dit programma in braille onderstreept nogmaals het VVD-standpunt om uit te gaan van de eigen kracht van mensen en te kijken naar wat mensen wél kunnen in plaats van wat zij niet kunnen.