Volkskrant: Eindhovense VVD krijgt meest voor elkaar

Een liberaal lokaal beleid leidt tot minder belastingverhoging, zo blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Daarmee weet de Eindhovense VVD haar stempel stevig te drukken op Eindhoven. De winst wordt vooral gepakt doordat de OZB, behalve met de indexatie, niet is gestegen in de stad.

De Eindhovense VVD is blij met dit bericht in de Volkskrant. Lijsttrekker Monique List is het met VVD Tweede Kamerlid Pieter Litjes eens: 'Uit deze politieke analyse blijkt dat VVD-bestuurders in Eindhoven goed op de portemonnee passen van de Eindhovenaren en de lasten voor de burger niet onnodig verhogen. Iedere euro kan maar één keer worden besteed, daar zijn liberale bestuurders zich goed van bewust. Gemeenten zouden bovendien veel meer kunnen uitleggen aan hun inwoners waar het belastinggeld aan wordt besteed.'

In Eindhoven zijn vorig jaar dan ook door de VVD lastenverlichtingen doorgevoerd. Zo is bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing door Joost Helms naar beneden gebracht. En ook voor de komende periode zet de VVD in op lagere lasten zoals de verlaging van de parkeertarieven, minder leges en een verlaging van de OZB.