VVD pleit voor vrije schoolkeuze bij debat TPN-E

Op 12 maart organiseerde het Turkish Professional Network Eindhoven (TPN-E) een debat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dit debat vond plaats in buurthuis De Dommel in Gestel. Namens de VVD nam Running Mate Joost Helms deel aan het debat.

TPN-E
Bij het debat waren ongeveer 30 Turken aanwezig. Het TPN-E is een netwerk voor Turkse Eindhovenaren, vaak hoogopgeleid, die zich actief willen inzetten voor de samenleving. Het netwerk bestaat inmiddels drie jaar. De avond begon om 20:00 uur en eindigde rond 22:15 uur. Het debat, waar ook De Groenen, de Jeugdpartij en de Teleurgestelde Burgers aan meededen, begon met een introductie van alle partijen en de plannen voor de komende vier jaar.

Vrije schoolkeuze
Ook de aanwezigen kregen de mogelijkheid om vragen te stellen. Joost Helms beantwoorde vragen over de samenstelling van de scholen erg daadkrachtig: 'Voor de VVD zijn er geen witte of zwarte scholen. Voor de VVD zijn er goede en slechte scholen.' De VVD blijft hechten aan vrije schoolkeuze voor ouders. Deze opmerking viel goed bij de zaal. Het was duidelijk dat de aanwezigen niet zitten te wachten op betutteling vanuit de gemeente die gaat bepalen waar kinderen naar school moeten. Niet voor niets zei een van de aanwezigen dat ze er belang aan hecht om een school te kiezen die aansluit bij haar visie op de maatschappij.