Ondernemerscafé groot succes!

Het Ondernemerscafé van 10 maart bij Van der Valk Eindhoven was een groot succes. Ruim 300 ondernemers waren op dit evenement afgekomen om in gesprek te gaan met de minister-president Mark Rutte en de Lijsttrekker van de Eindhovense VVD Monique List.

Meewerkende partijen
Dit Ondernemerscafé, dat naast de VVD mede werd georganiseerd door WTC-E Zakensociëteit, WTC-E Young Professionals, BZW, Jong Management, Stichting Liberaal Ondernemers Netwerk Eindhoven en Eindhoven Young Entrepeneurs, had als thema: Brainport Eindhoven trekt Nederland uit de crisis! En om goed weer te geven dat deze regio barst van de start-ups, gaven we vier bedrijven de kans om te pitchen. De pitchers waren: SmartGoals, CleverCoin, Dutch Rose Media en Atelier to the Bone.

Opening
De avond werd geopend door het laten zien van een filmpje van de campagneaftrap van de Eindhovense VVD op 15 januari. Hierna kreeg lijsttrekker Monique List het woord alvorens de minister-president een speech hield. Beiden gaven het belang van Brainport regio Eindhoven aan voor de Brabantse maar ook de Nederlandse economie. De internationale waardering voor deze regio komt terug in verschillende hoge noteringen en die passeerden dan ook de revue.

Pitches
Na de speeches en de eerste vragenronde, kregen de vier eerdergenoemde bedrijven de kans om te pitchen voor de minister-president, de lijsttrekker van de Eindhovense VVD en een zaal vol ondernemers. Hiervoor kregen ze drie minuten de tijd en aan het einde legden de pitchers een concrete vraag bij het publiek. Ook het publiek kon vragen stellen. Zowel Mark Rutte als Monique List waren erg positief over de verschillende pitches.Running Mate Joost Helms kwam ook nog in actie bij de pitch van SmartGoals. Uiteraard werkte de sportwethouder graag mee aan een kleine demonstratie van de pitcher.

In gesprek met...
Het laatste deel van het programma bestond uit de vragen vanuit de zaal. Voorafgaand aan het Ondernemerscafé organiseerden WTC-E Zakensociëteit, WTC-E Young Professionals, en Jong Management een diner bij Van der Valk Eindhoven. Tijdens dit diner werd al nagedacht over vragen die gesteld konden worden aan Monique List en Mark Rutte. Hier zijn uiteindelijk 18 vragen uitgekomen. Vanwege de tijd zijn niet alle vragen aan bod geweest maar de Eindhovense VVD heeft toegezegd de overige vragen schriftelijk van antwoord te voorzien. Na deze vragenronde kregen Mark Rutte en Monique List allebei nog de kans om een laatste woord tot de zaal te richten. De belangrijkste boodschap: Ga VVD stemmen. Uiteraard was er na afloop alle gelegenheid om te netwerken onder het genot van een drankje.

De foto's staan op de Facebookpagina van de Eindhovense VVD.

Benieuwd naar het item van Studio040? Klik hier om het te bekijken!

De foto's zijn gemaakt door Johan Plateijn.