Sfeerverslag bezoek Mark Rutte 8 maart

Op 8 maart vond de campagne aftrap van de VVD in Zuid-Nederland plaats in Eindhoven. Lees verder voor het korte sfeerverslag met foto's.

Zuidelijke campagne aftrap
Minister-president Mark Rutte bracht een bezoek aan Eindhoven. Na de speech van Lijsttrekker Monique List overhandigde Running Mate Joost Helms het eerste exemplaar van de glossy aan Mark Rutte. Aansluitend sprak Mark Rutte.

Vrachtwagens starten
Hij had waardering voor Brabant. 'Brabant is de aanjager van de economie' zei hij bijvoorbeeld bij de NOS.  Om dat kracht bij te zetten, namen Monique List en Mark Rutte allebei plaats in een vrachtwagen. Deze werd door hen gestart en symboliseerde dat Brainport Eindhoven de motor is van de Nederlandse economie. De vrachtwagens waren ter beschikking gesteld door Nico Bekx Transport en Van Happen Containers.

Van Piere
Na het starten van de vrachtwagens, bezocht Mark Rutte boekenwinkel Van Pierre. Deze werd diezelfde ochtend nog opnieuw geopend. Aansluitend liepen Mark Rutte en Monique List, met tientallen VVD'ers een route door de stad. Onder hen waren ook de Tweede Kamerleden Mark Verheijen, Anouschka Schut, Bas van 't Wout en Klaas Dijkhoff.

20140308-JPL_5629


Ontmoeting in de pauze
Halverwege het flyeren werd er een kop koffie gedronken bij de Queen op de Markt. Hier had de premier een ontmoeting met Bart Meijer van de Stichting Detailhandel Binnenstad Eindhoven, Perry Kusters van de Vereniging Marktbelangen en stadsmarketeer Peter Kentie. Ook oud Tweede Kamerlid Willibrord van Beek, die tegenwoordig Commissaris van de Koning in Utrecht is, was even aanwezig.

Selfies
'Hij werd als een popster onthaald' schreef Eindhoven Dichtbij over het bezoek. Na ruim een uur door de stad te hebben gelopen, kwam aan dit bezoek een einde. In dat uur wilden veel mensen met de premier op de foto en werden er ontzettende veel 'selfies' gemaakt.

1964853_10201604160491161_1515633700_n


De Eindhovense VVD bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze zonnige dag. Alle andere foto's staan op Facebook.

De foto's zijn gemaakt door Johan Plateijn.