Deskundige VVD bij coffeeshop-debat

Op 5 maart organiseerde de Vereniging Coffeeshops Eindhoven een coffeeshop debat in de STAGE op Stratumseind. Aan de hand van 20 vragen die door coffeeshopbezoekers werden opgesteld, werd er ongeveer 2 uur gesproken over het gedoogbeleid en landelijke regelgeving rondom coffeeshops. Namens de VVD nam Ferry van den Broek deel aan het debat.

Het debat werd ook live uitgezonden in alle Eindhovense coffeeshops zodat de bezoekers daar ook konden horen hoe de verschillende partijen antwoorden op de vragen. De VVD heeft goed kunnen uitleggen dat ze een andere koers varen op het gebied van regulering van de cannabisteelt dan de landelijke VVD. Zo werd de motie voor regulering van de cannabisteelt, die er is gekomen op initiatief van de VVD, veelvuldig genoemd.

Sommige vragen waren echt detaillistisch en gingen bijvoorbeeld over het gehalte van de werkzame stoffen in drugs. Door zijn ervaring als vrijwilliger bij Unity Drugs kon Ferry als een van de weinigen wel antwoorden op deze vragen. Na afloop gaven veel bezoekers dan ook aan dat ze positief verrast waren over de inhoudelijke kennis bij de VVD over deze onderwerpen.