25,6% ondernemers stemt VVD

Uit een peiling van MKB Eindhoven en de BZW blijkt dat een kwart (25,6%) op 19 maart op de VVD gaat stemmen. Op de tweede plaats staat D66 met 14% van de stemmen. Daarnaast geeft 81% aan daadwerkelijk te gaan stemmen. Maar ook 42,1% van de ondernemers weet nog niet waarop ze moeten stemmen. Daar gaat lijsttrekker Monique List op 12 maart verandering in brengen.

Politiek ontbijtcafé
Vermindering van plaatselijke belastingen en lokale regeldruk, mkb-vriendelijk aanbesteden en stimulering van de arbeidsmarkt. Dat zijn enkele belangrijke thema’s die aan de orde komen op het politiek ontbijtcafé op woensdag 12 maart, van 07.30 tot 10.00 uur in Van der Valk Hotel Eindhoven, zaal 040 Noord. De lijsttrekkers van VVD, D66, CDA, PvdA en GroenLinks gaan in debat met elkaar en de aanwezige ondernemers.

Groei voor helft ondernemers
Om de discussie te voeden, hielden MKB Eindhoven en de BZW een peiling onder ondernemers met interessante uitkomsten. Zo denkt nog net niet de helft (49,6) van de ondernemers dat ze voor het komende jaar groei verwachten. Het economisch beleid van de gemeente wordt door 86% met een goed gewaardeerd. Zorgelijk is echter dat 71,9% aangeeft dat de gemeente van mening is dat de gemeenteraad te weinig oog heeft voor het MKB. 

Minder regels
De totale enquête biedt genoeg aanknopingspunten voor de Eindhovense VVD om nog meer werk te maken van minder regelgeving en ook in de gemeenteraad te blijven hameren op het belang van het MKB voor Eindhoven. Want zonder MKB is er geen top; zonder top hebben we geen MKB.

Bekijk de enquête hier.