Vragen over Startbaan in Meerhoven

De Eindhovense VVD heeft samen met een groot aantal andere partijen in de gemeenteraad vragen gesteld over de ontwikkeling van de school “De Startbaan” in Meerhoven.

Bijstellen van plannen
De verhuizing van de school richting de Hangaar duurt naar ons idee veel te lang. Mede door de crisis blijk de wijk niet zo snel te worden volgebouwd als gepland en moesten plannen worden bijgesteld. Al 14 jaar krijgen kinderen daarom onderwijs in tijdelijke gebouwen (het Startpunt). Dit is op zich te begrijpen maar na een recent bericht over slechte binnenlucht en een kind dat daarom verplaatst moest worden, heeft de raad besloten een werkbezoek af te leggen.

Verbeteren van de situatie
Tijdens de commissie Ruimte & Vastgoed hebben we wethouder Schreurs (D66) aan de tand gevoeld over de schriftelijke antwoorden op onze vragen die uit het werkbezoek kwamen. Wethouder Schreurs gaf hierop aan dat er hard wordt gewerkt aan de verhuizing en de bouw van de school. De school wordt hierin uiteraard meegenomen. Er zijn enkele acties die worden uitgevoerd zoals onderhoud tijdens de carnavals vakantie om zo de situatie in de school qua binnenlucht te verbeteren in de tijdelijke lokalen. Na de carnaval zal de wethouder de raad over de voortgang informeren. Uiteraard houdt de VVD dit scherp in de gaten en zullen wij, indien nodig, weer in actie komen.