Veel aandacht voor Sliffertsestraat

De Eindhovense commissie Economie & Mobiliteit besprak gisteravond de actuele motie van commissielid Tom Meylink over de Sliffertsestraat in Bosrijk. Duidelijk werd dat er door de bewoners van Meerhoven zeer verschillend over een oplossing van de bestaande problematiek wordt gedacht. Variërend van mordicus tegen openstelling van de knip op de Sliffertsestraat tot voor het volledig openen.

Werkbezoeken
Tijdens meerdere wijkbezoeken werd in gesprekken met de bewoners van Meerhoven duidelijk dat de verkeerssituatie in Bosrijk verre van ideaal is. Voor de VVD waren met name de voor fietsende kinderen gevaarlijke situaties aanleiding om vragen aan het college te stellen over de afsluiting van de Sliffertsestraat.Een recent bezoek aan de noodgebouwen van basisschool de Startbaan is door een afvaardiging van de gemeenteraad gecombineerd met het bekijken van de verkeerssituatie in Bosrijk. Partijen waren het erover eens dat met name het kruispunt Bosrand en Zandkasteel niet voldoet.Samen met de ontvangen geluiden uit de wijk besloot de VVD actie te ondernemen en een motie in te dienen. Deze motie leidde tot felle reacties.

Onderzoek
Wethouder Joost Helms liet van zijn kant weten dat er op dit moment plannen vanuit de gemeente worden ontwikkeld om met name de gevaarlijke kruising aan te pakken. Samen met een contractuele onenigheid met een ontwikkelaar in het gebied, die eerst opgelost moet worden, deed dit de wethouder verzoeken om te wachten met de motie en eerst de ontwikkelingen af te wachten. Algemeen heerste er zonder twijfel de indruk dat er meer onderzoek moet komen naar de positie van de inwoners van Meerhoven. We wachten dat onderzoek af en zullen dan mogelijk met nieuwe initiatieven komen.