Monique List bij debat: "Auto is geen melkkoe"

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen gaan de lijsttrekkers van de politieke partijen in debat bij Studio040. Elke woensdag is er een debat te zien bij Studio040. Deze week ging het debat over de onderwerpen Veiligheid en Verkeer & Vervoer. Lijsttrekker Monique List ging met GroenLinks en het CDA in debat over het thema Verkeer en Vervoer.

Het debat is ook online terug te kijken via deze link. Vanaf 13 minuten en 12 seconden is het debat te zien.

Monique List ging in debat over de stellingen:

  • De uitbreiding van Eindhoven Airport gaat teveel ten koste van het woongenot en het milieu.
  • Parkeertarieven moeten worden verhoogd. Pas dan kunnen zoveel mogelijk auto's uit het centrum worden geweerd.
Eindhoven Airport
De VVD hecht veel waarde aan de gemaakte afspraken rondom Eindhoven Airport. We zien dan ook dat er samen met de betrokkenen goed uitvoering wordt gegeven aan deze afspraken. Voor de VVD geldt: afspraak is afspraak. Eindhoven Airport is van groot belang voor Eindhoven en de regionale economie en nieuwe afspraken zijn in 2015 aan de orde. Eindhoven Airport is niet alleen van belang voor de bedrijven die ervan afhankelijk zijn maar ook voor de 1.000 banen die het Airport oplevert.

Verhoging van de parkeertarieven
De VVD is voor het verlagen van de parkeertarieven. De auto is immers niet een melkkoe. Voor de VVD is het van belang dat mensen zo snel mogelijk van A naar B kunnen maar kiezen mensen zelf hoe zij dat doen. De auto blijft voor de VVD welkom in Eindhoven en de binnenstad.